Search
Close this search box.

Aanbesteding VDAB gewonnen!

Inzicht in bezetting en comfort van ruimten

VDAB had de wens te monitoren of ruimten en werkplekken in haar gebouwen al dan niet in gebruik zijn, en wat de bezettingsgraad is in deze ruimten. Ook wilde VDAB het comfort (temperatuur en luchtkwaliteit) van deze ruimten in kaart brengen.

SWYCS heeft hiervoor de ultieme oplossing. Na bekendmaking van de gunning werd gestart met het aanbrengen van sensoren in het VDAB gebouw in Aalst. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt welke ruimten bezet zijn of niet. Daarnaast zijn er sensoren aangebracht op de werkplekken. Deze geven weer welke werkplekken bezet zijn en welke werkplekken beschikbaar zijn.

Om de luchtkwaliteit te monitoren werden comfortsensoren geplaatst. Al deze sensordata worden op het IoT platform van SWYCS verzameld en inzichtelijk gemaakt in gebruiksvriendelijke dashboards. De visualisatie is beschikbaar in het SWYCS web-portaal, de SWYCS App en op indoor-plattegronden. 

 

Van blauwdruk naar uitrol

Na de succesvolle implementatie in Aalst zijn inmiddels 6 VDAB-gebouwen uitgerust met beschreven oplossing.

Dashboard

Met ons gebruiksvriendelijke dashboard wordt real-time gedetailleerde data verkregen voor het optimale inzicht in processen.

SWYCS App

Met de SWYCS App kunnen, eenvoudig en snel, storingen worden gemeld.

Beheerplatform

Met het beheerplatform kunnen sensoren en gateways eenvoudig worden beheerd en is een gebouw en haar installaties toekomstbestendig.

Scroll naar boven