Internet of Things in het onderwijs

Comfortabele en schone lucht in de lokalen, slimme verlichting voor verbeterde concentratie, inzicht in status van gebouw gebonden installaties en energiemanagement komen hierdoor binnen handbereik.

Door het astronomisch aantal draadloze sensoren en actoren die momenteel de markt bereiken lijkt het eenvoudiger dan ooit om temperaturen, CO waarden, LUX en luchtvochtigheid te meten. Echter wie managet deze decentrale informatie bronnen en hoe kunnen deze apparaten centraal worden aangestuurd?

SWYCS biedt hiervoor de oplossing met haar vendor neutraal, multi-protocol en interoperabele IoT infrastructuur.

SWYCS is de IoT one-stop-shop voor de onderwijs sector, die zowel de sensoren, actoren, gateway, platform en SmartPhone app levert. Verder zijn er web-portalen beschikbaar voor rapportages en kan ieder willekeurige software pakket worden gekoppeld aan het SWYCS IoT platform. Het volledige platform is opgebouwd uit open standaarden waardoor er op geen enkele wijze een vendor lock ontstaat.

 

Energiemanagement

SWYCS heeft een rijke historie in energiemanagement. Monitoren en rapporteren van energie verbruik, in combinatie met het aansturen van apparaten en installaties zorgt al snel voor een energiereductie van 25%. Vanwege haar expertise op het gebied van energiemanagement is SWYCS oa. ‘onafhankelijke diensten aanbieder’ (ODA). Dit stelt SWYCS in staat om alle slimme meters uit te lezen in heel Nederland. Doordat deze oplossing is gekoppeld aan haar geïntegreerde IoT infrastructuur is SWYCS in staat deze energie data centraal te distribueren. Dit voorkomt decentrale, inconsistente en handmatige opname en verwerking van energieverbruiken en -opwekking. Mede hierdoor kan in een handomdraai energiemanagement worden toegepast over verschillende vestigingen heen.

 

Binnenklimaat in lokalen

Een terugkerende ergernis is het binnenklimaat in lokalen. Niet alleen de temperatuur is een punt van discussie, maar zeker de luchtkwaliteit zorgt voor een minimale comfortbeleving. Duffe en bedompte lokalen die vaak ook nog slecht belicht zijn zorgen voor weemoedige stemmingen en minimale concentratie spanne.
SWYCS biedt hiervoor de oplossing door temperatuur regulering door sensor an actor technologie toe te passen binnen bestaande bebouwing en installaties. Metingen en aansturing van radiatoren, ramen, verlichting en rolluiken zorgen ervoor dat het binnenklimaat optimaal blijft zonder menselijk handelen. Dit gaat volledig automatisch.

 

 

Onderhoud

Onderhoud van CV-ketels, PV-panelen, luchtventilatie en andere gebouw gebonden installaties in scholen kunnen vele malen efficiënter worden onderhouden door ze te monitoren en bij te regelen op afstand. Met de autonoom operende en generieke infrastructuur van SWYCS in scholen is dit in een handomdraai georganiseerd. Triggers zorgen ervoor dat onnodig onderhoud tot het verleden behoort,  en storingen kunnen worden voorkomen door vroegtijdige signalering van een mogelijk aankomende storing.

 

Veiligheid

Wanneer de infrastructuur eenmaal in de woning aanwezig is kunnen allerhande SmartDevices extra worden gekoppeld. Bijvoorbeeld waterlek detectie of een koolmonoxide bewakingssensor voor de veiligheid van de huurder zijn in een handomdraai toegevoegd.

 

Eén API

De SWYCS IoT oplossingen zijn volledig integraal waardoor alles met slechts één API kan worden ontsloten. Hierdoor is onderhoud van een koppeling goed beheersbaar en kosteneffectief.