Verlichtingsbeheer

Energieverspilling door verlichting die brandt, terwijl er (bijna) niemand meer in het pand aanwezig is. Met SWYCS is dit verleden tijd!

Verlichting die brandt, terwijl er niemand meer in het pand aanwezig is: het schoolvoorbeeld van energieverspilling. Toch is dat met traditionele systemen vaak lastig te voorkomen of te verhelpen. De Internet of Things-oplossingen van SWYCS maken het wél mogelijk.

Verlichting verbruikt relatief veel energie en het is zonde om lampen te laten branden als er niemand in het pand is. Toch gebeurt dit regelmatig. De ervaring leert dat bewegingssensoren, zoals die bijvoorbeeld in kantooromgevingen vaak worden toegepast, niet optimaal werken. SWYCS biedt de mogelijkheid om realtime te zien waar nog licht brandt en die verlichting op afstand (in delen) uit te schakelen.

Daarnaast is het mogelijk om ‘slimme verlichting’ te koppelen aan de SWYCS IoT infrastructuur. Hierdoor kan verlichting worden gemanaged op basis van een booking van een meeting room. Boekt u een meeting room voor een gezellige bijeenkomst? Dan kan er automatisch warm licht worden toegediend in deze vergaderruimte, of heeft u juist een slechtnieuws gesprek? Dan kan deze sfeer automatisch worden geaccentueerd met de kleur van het licht. Of neemt de concentratie van collega’s tijdens een meeting af? SWYCS verlichtingsbeheer zorgt voor de juiste hoeveelheid en de juiste kleur licht om de concentratiespanne op te rekken.

 

Systemen koppelen

Zeker in wat oudere gebouwen waar een aantal verschillende installaties los van elkaar werken, is SWYCS een ideale oplossing. U kunt de installaties niet alleen allemaal monitoren, maar ook bedienen. Daardoor hoeven niet in het hele gebouw het licht en de verwarming aan te zijn, wanneer er slechts in één deel van het pand activiteit is. Het gebruiksvriendelijke dashboard geeft u de mogelijkheid om de verlichting én de verwarming in uw hele pand te bedienen. Schaft u in een deel van uw gebouw nieuwe verlichting aan? SWYCS integreert dit naadloos met de bestaande installaties

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected