Tevreden huurders, eerlijke afrekeningen

INIT

Het INIT gebouw in Amsterdam is een multi-user, flexibel en multifunctioneel kantoorgebouw met een oppervlakte van 33.000 m2. Het gebouw is dusdanig flexibel dat huurders makkelijk hun oppervlakte kunnen uitbreiden en inkrimpen. Ook gaan er regelmatig huurders weg en komen er nieuwe huurders in het gebouw.

Tevreden huurders, eerlijke afrekeningen

Daardoor was er weinig inzicht in het energieverbruik van individuele huurders, en al helemaal geen inzicht in het energieverbruik van installaties als liften, roltrappen, verwarming en verlichting in algemene ruimten. Dat maakte het moeilijk om de correcte energiekosten door te berekenen aan huurders. Verder was het periodiek opnemen van meterstanden een tijdrovende klus met een hoge foutgevoeligheid.
 

De oplossing

SWYCS heeft dit probleem opgelost door alle bestaande beschikbare hoofd- en tussenmeters in de verschillende schakelkasten in de installatie realtime en online te ontsluiten via Internet of Things. In het online portaal kan de verhuurder het energieverbruik koppelen aan huurders. Belangrijke rapportages worden in een handomdraai, of zelfs automatisch gegenereerd. Energieverbruik per huurder wordt inzichtelijk en meterstanden worden ieder kwartier bijgewerkt in het portaal. Ook huurders kunnen inloggen en krijgen hierdoor inzicht in hun eigen energieverbruik.

 

"Ik kon het bijna niet geloven toen ik het verhaal van en over SWYCS hoorde. In ‘no time’ hadden we een exact beeld van het energieverbruik gekoppeld aan onze huurders plus ieder alternatief had minimaal € 200.000,- meer gekost!"

 

Het resultaat

Dankzij SWYCS is de handmatige meteropname verleden tijd, zijn veel administratieve werkzaamheden komen te vervallen, is er geen discussie meer over energieverbruik en krijgen de huurders een eerlijke afrekening, gebaseerd op hun daadwerkelijke gebruik. Met een terugverdientijd van minder dan twee jaar is de service naar de huurders verbeterd en is hun klanttevredenheid toegenomen.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Detail inzicht in energieverbruik voor verhuurder en huurder
  • Geen discussies meer over energieverrekening
  • Altijd inzicht in meterstanden
  • Forse vermindering van administratieve last