SWYCS ontwikkelt software voor slimme afvalbakken

Renewi EcoSmart heeft een slimme afvalbak ontwikkeld. Deze bakken zijn uitgerust met een sensor, die de vulgraad in de afvalbak meet. Om deze data te ontsluiten heeft SWYCS software ontwikkeld, zodat in 1 oogopslag te zien is hoeveel afval er in de bakken zit.

SWYCS ontwikkelt software voor slimme afvalbakken

De oplossing

Eco Smart is onderdeel van Renewi, het grootste afval en recyclingsbedrijf van de Benelux. Eco Smart ontwikkelde een slimme afvalbak, met een sensor die de vulgraad van de bakken meet. In sommige grote kantoren met soms wel 27 verdiepingen zijn vaak 10 tot 12 mensen bezig met het inzamelen van afval. Doordat niet bekend is welke bakken vol zijn, moeten alle bakken gecontroleerd worden. Vaak zijn per afdeling dezelfde bakken snel vol, bijvoorbeeld de papier bakken, en worden bijvoorbeeld de gft bakken nauwelijks gebruikt. Middels de IOT infrastructuur van SWYCS wordt de verzamelde data uit de afvalbakken ontsloten, en wordt andere data uit een Smart building verzameld. In een app of een applicatie op de smartphone is nu eenvoudig uit te lezen waar de bakken geleegd moeten worden. Tevens kan per afdeling bekeken worden of de samenstelling van de bakken veranderd moet worden. (bijvoorbeeld een extra papierbak plaatsen).

 

Het resultaat

Door het plaatsen van slimme afvalbakken met de software van SWYCS vindt er een veel efficientere afval inzameling plaats. Het inzicht in de vulgraad van de bakken levert een forse tijdwinst en daardoor een enorme kostenbesparing op, en op de afdelingen staan nooit meer overvolle uitpuilende prullenbakken.

app afvalbakken.JPG

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Toegepaste oplossingen

  • Data ontsluiting

    Met SWYCS heeft u realtime inzicht in data en kunnen analyses worden gemaakt. Van informatie van gebouw gebonden installaties tot inzicht in de gezondheidstoestand van cliënten.

    bespaar > 20% aan proceskosten
  • Technisch beheer

    Technische beheer van installaties is een arbeidsintensief proces op locatie. Met SWYCS gaat dit voortaan op afstand en grotendeels geautomatiseerd!

    bespaar 30% aan onderhoudskosten