Minder energieverbruik, lagere uitstoot

Woningcorporatie HW Wonen

HW Wonen, een woningcorporatie met een bezit van 10.000 woningen in de Hoekse Waarde, wilde graag een leidende positie innemen op het gebied van verlaging van de CO2-uitstoot. Niet alleen om de kosten terug te brengen, maar ook omdat HW Wonen het als haar rol ziet om de bebouwde omgeving verregaand klimaatneutraal te maken.

Minder energieverbruik, lagere uitstoot

De oplossing

SWYCS bracht al in 2012 monitoring- en schakelapparatuur aan in het hoofdkantoor van HW Wonen, waar men via het portal nu onder meer de opbrengst van de zonnepanelen en het elektriciteitsverbruik van de apparaten kan monitoren. De verlichting en de waterkoelers zijn via SWYCS te bedienen. Inmiddels gebruikt niet alleen de afdeling facility management, maar ook de receptioniste de schakelmogelijkheid van SWYCS en kunnen alle medewerkers het energieverbruik en de opbrengst van de zonnepanelen realtime volgen.


" Ik kan SWYCS zeker aanbevelen. Bijvoorbeeld aan andere woningcorporaties. SWYCS is flexibel, gemakkelijk te gebruiken en verschaft heel veel inzichten. Het helpt ons bij onze missie om energiekosten te reduceren en onze uitstoot te verlagen."
 

Het resultaat

Alleen al door automatische regulering van de vloer- en wandspots plus waterkoelers en koffieapparaten, bespaart HW Wonen 25 kWh dag! In de nabije toekomst stapt HW Wonen over op de nieuwste Internet of Things infrastructuur van SWYCS wat ze nog meer flexibiliteit oplevert door de vele sensoren en actoren die afstand en automatisch worden uitgelezen en geschakeld. De energiebesparing zal daarmee nog verder toenemen en de CO2-uitstoot daalt nog verder.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Eén dashboard met inzicht in energieverbruik en opwekking
  • Bewustwording door communicatie via centrale presentatieschermen
  • Beheer van apparatuur en installaties op afstand
  • Reductie van energiekosten