Minder energieverbruik door realtime inzicht in energieverbruik

Gemeente Borsele

De gemeente Borsele wilde graag een oplossing om het dorpshuis in Lewedorp efficiënt te verwarmen. Dat was een uitdaging, want het dorpshuis is twee vaste dagen per week in gebruik als peuterspeelzaal en locatie voor ouderengym en daarnaast zijn er op onregelmatige tijden feesten en partijen. Het energieverbruik was hoog, mede doordat er meerdere CV-ketels zijn die niet afzonderlijk te bedienen waren.

Minder energieverbruik door realtime inzicht in energieverbruik

De oplossing

SWYCS heeft deze CV-ketels voorzien van slimme hardware en ze zo met elkaar én met het Internet of Things verbonden. De beheerder van het dorpshuis kan nu de afzonderlijke delen van het gebouw verwarmen op de momenten dat het nodig is. Dat kan hij op afstand doen via het SWYCS-portaal, hij hoeft dus niet in het dorpshuis aanwezig te zijn. Gaat een feestje of evenement onverhoopt niet door? Dan brandt de verwarming ook niet.
 

Het resultaat

Dankzij de oplossing van SWYCS wordt niet alleen het milieu bespaard – er hoeven immers geen belastende installaties meer te draaien op het moment dat het niet nodig is – maar bespaart de gemeente Borsele ook enkele duizenden euro’s per jaar.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Gebouw niet langer volledig maar in delen verwarmen 
  • Automatisch verwarmen op basis van bezetting van het gebouw
  • Handmatig overrulen kan nu gemakkelijk op afstand
  • 60% reductie op gasverbruik