Kostenbesparing door betere stroomverdeling

Flor’As

Bij Flor’As, een groothandel en exporteur van bloemen in Kamperland, kon de stroomvoorziening de vraag naar energie niet aan. Wanneer zowel de koelcel in het bedrijf zelf als de koelwagens aangesloten waren op het stroomnet, sprongen de stoppen. Een zwaardere elektriciteitsaansluiting zou een investering van € 80.000 vergen.

Kostenbesparing door betere stroomverdeling

De oplossing

SWYCS hielp Flor’As bij het oplossen van dit probleem. Dankzij de realtime metingen van het totaalverbruik, de koelcel en de koelauto’s plus diverse andere grootverbruikers reguleert SWYCS het vermogen zodanig dat piekbelasting wordt verlegd en de koelingen op gecontroleerde basis op geschikte momenten in gebruik zijn. Dit gebeurd volledig automatisch. Bovendien heeft Flor’As nu volledig en realtime inzicht in het energieverbruik via het SWYCS web portaal.

Door afwisselend de koelwagens en de koelcel van stroom te voorzien, kan zonder kwaliteitsverlies en met behoud van de huidige stroomaansluiting in de behoefte van het hele bedrijf worden voorzien.

Het resultaat

Door slimmer om te gaan met de energievoorziening die voorhanden was, had Flor’As geen zwaardere elektriciteitsaansluiting nodig. De investering van € 80.000 en het koelen met dure dieselgeneratoren voor de koelwagens werd daardoor overbodig. Daarnaast kan het bedrijf, door een verbeterd inzicht in het stroomverbruik, bewuster met energie omgaan. SWYCS realiseerde voor Flor’As een enorme besparing, ook voor de toekomst.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Geen overbelasting met de automatische verdeling van vermogen
  • Gedetaileerd inzicht in energieverbruik
  • Installaties en apparatuur op afstand bedienbaar
  • Forse reductie van energiekosten