Kinderen energiebewust maken

De Regenboogschool in Middelburg

De Regenboogschool in Middelburg wilde graag meer grip op haar energieverbruik. Dat was een uitdaging, want in de lokalen is veel elektrische apparatuur te vinden, zoals digiborden, beamers, computers en verlichting. Daardoor was het energieverbruik relatief hoog.

Kinderen energiebewust maken

De oplossing

SWYCS heeft alle apparatuur van slimme hardware voorzien, zodat alles met elkaar én met het Internet of Things wordt verbonden. Nu is precies inzichtelijk waar en wanneer energie wordt verbruikt en wordt automatisch apparatuur uitgeschakeld wanneer niemand aanwezig is. Dit kan ook handmatig op afstand gebeuren, dus de beheerder hoeft niet meer op school te zijn om de verlichting of verwarming aan te doen wanneer er een onverwachte bijeenkomst wordt gehouden.
 

Het resultaat

Dankzij de oplossing van SWYCS is het beheren van apparatuur veel eenvoudiger en spaart De Regenboogschool het milieu. Daarnaast bespaart de school veel geld. Maar misschien is het belangrijkste resultaat nog wel het educatieve karakter van het inzicht dat de school krijgt. De kinderen kijken namelijk mee via de computer en zien nu hoeveel energie er wordt verspild wanneer een apparaat onnodig aan staat – zelfs in de standby-stand. Vanaf nu gaan dus de beamers en de kopieerapparaten ’s nachts helemaal uit.

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Eenvoudig beheer van apparatuur
  • Tool voor bewustwording leerlingen
  • Inzicht in energieverbruik
  • Reductie van energiekosten