Eerste nieuwbouwwijk in Nederland met Positief op de meter woningen

In Voorhout zijn in nieuwbouwwijk Strausspark Positief op de meter woningen gebouwd. De systemen in deze woningen wekken zelf energie op, waardoor de bewoners alleen een vaste lage prijs betalen voor de energieservice. Al deze systemen zijn aan SWYCS gekoppeld, zodat alles goed met elkaar kan communiceren.

Eerste nieuwbouwwijk in Nederland met Positief op de meter woningen

De oplossing

De woningen in Strausspark zijn voorzien van een warmtepomp, thuisaccu, zonnepanelen en Velux dakramen. De Velux dakramen worden automatisch geopend op het moment dat de woning geventileerd moet worden. Als deze natuurlijke ventilatie niet voldoende is wordt de ventilatiebox geactiveerd.

De opgewekte energie uit de installaties in de woningen wordt opgeslagen in een thuisaccu. Deze energie kan voor eigen gebruik aangewend worden op het moment dat de energie duur is. Ook is het mogelijk de energie terug te leveren aan de energieleverancier omdat de bewoner daar veel geld voor krijgt. Hierdoor krijg je per woning een soort eigen energiehandel; de winst van de energie komt terug bij de bewoner.

 

Het resultaat

Door het koppelen van alle systemen in de woningen op Strausspark hebben de bewoners altijd inzicht in hun energieverbruik. Door het betalen van een vaste lage prijs voor de energieservice zijn de energiekosten voor de bewoners heel laag.

 

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Toegepaste oplossingen

 • Energiemanagement

  Uw klanten meer inzicht in hun energieverbruik geven én uw omzet verhogen?

  Automatisch schakelen van installaties op basis van actuele energietarieven?

  bespaar 25% aan energiekosten
 • Climate control

  De temperatuur goed regelen is een uitdaging. SWYCS zorgt voor ruimte gestuurd verwarmen of koelen met behoud van de bestaande installatie!

  bespaar 35% aan energiekosten