Duurzamer werken met minder gas

Gemeente in België

Een Vlaamse gemeente heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. In het kader daarvan schakelde de gemeente SWYCS in, om het energieverbruik van een multifunctioneel sportcentrum eens onder de loep te nemen. Ruim 90% van het gas- en elektraverbruik werd veroorzaakt door vijf verwarmings- en koelinstallaties. De gemeente wilde dat graag terugbrengen.

Duurzamer werken met minder gas

De oplossing

Doordat het sportcentrum in de loop der jaren steeds is uitgebreid en daar bij ieder nieuw deel een nieuwe installatie werd ingebouwd, zijn er verschillende installaties die niet met elkaar kunnen communiceren. SWYCS heeft de vijf installaties met elkaar verbonden en bedienbaar gemaakt via het internetportaal, waardoor de installaties nu afzonderlijk van elkaar en op afstand kunnen worden bediend. Zo kan het energieverbruik worden gemonitord en bijgestuurd én kan huisinstallateur van de gemeente efficiënter werken.
 

Het resultaat

Door gebruik te maken van de synergievoordelen die SWYCS met zich meebrengt, wordt er zo’n 30% bespaart op onderhoudskosten en wordt per jaar zo’n 15% bespaard op de energierekening. Daarvan heeft de gemeente niet alleen financieel voordeel, het helpt hen ook in het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen

Meer weten over de mogelijkheden van SWYCS?

Maak een afspraak en get connected

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Daarom SWYCS

 

  • Beheer van meerdere installaties in 1 dashboard
  • Forse reductie in onderhoudskosten technisch beheer
  • Forse reductie in energiekosten
  • Dashboard geschikt voor meerdere locaties