De slimme woning aan je vingertoppen

Dura Vermeer

Bouwbedrijf Dura Vermeer en IoT-onderneming SWYCS werken samen om de gebouwde omgeving de 21ste eeuw in te slepen.

De slimme woning aan je vingertoppen

Deze zogenoemde IRIS-woningen gaan de markt in als slimme woningen en kunnen worden bediend via een smartphone App en web-portaal.

De woningen reageren op eenzelfde manier als een moderne auto. De woning weet wanneer de bewoner in de buurt van zijn woning is, en opent keyless de voordeur. Wanneer het regent gaan automatisch de ramen dicht, of wanneer het erg droog wordt gaat de beregeningsinstallatie aan. Hierdoor bieden deze woningen meer comfort, gemak en veiligheid voor de bewoners. Ook zijn deze woningen duurzaam.

 

Duurzaam

Deze woningen zijn duurzaam omdat verwarmen van boilers, het draaien van een was of het gebruik van een droger automatisch wordt geregeld wanneer er voldoende opgewekte energie beschikbaar is door de zonnepanelen.

 

Comfort

Eén druk op de knop van de Smartphone en de woning weet op welke gewenste temperatuur de woning dient te worden ingesteld. Niet alleen de gewenste temperatuur wordt ingesteld, maar dit is ook per ruimte te regelen. Hierdoor is het altijd comfortabel in de ruimte waar je bent zonder dat er onnodig energie wordt verbruikt.

 

Gemak

De woningen zijn vanuit de App aan te sturen en worden softwarematig geoptimaliseerd om naadloos aan te sluiten op de persoonlijke wensen van de bewoners én toekomstige bewoners. Daarnaast kan het systeem op elk gewenst moment worden uitgebreid met producten van derden zoals bv. de apparaten van Siemens home connect, IKEA smart lighting en Philips HUE.

 

Veiligheid

Met triggers en alerts wordt de bewoner bij afwijkingen gealarmeerd. Ook is er een video/audio intercom bij de voordeur die er voor zorgt dat er je nooit meer voor verrassingen komt te staan.

 

Meer weten over dit project?

Maak een afspraak en get connected

Toegepaste oplossingen

 • Energiemanagement

  Uw klanten meer inzicht in hun energieverbruik geven én uw omzet verhogen?

  Automatisch schakelen van installaties op basis van actuele energietarieven?

  bespaar 25% aan energiekosten
 • Data ontsluiting

  Met SWYCS heeft u realtime inzicht in data en kunnen analyses worden gemaakt. Van informatie van gebouw gebonden installaties tot inzicht in de gezondheidstoestand van cliënten.

  bespaar > 20% aan proceskosten
 • Technisch beheer

  Technische beheer van installaties is een arbeidsintensief proces op locatie. Met SWYCS gaat dit voortaan op afstand en grotendeels geautomatiseerd!

  bespaar 30% aan onderhoudskosten