HVHL kiest voor SWYCS voor het realiseren van een monitoringsyssysteem voor (stilte) studentwerkplekken en lesruimten. De oplossing zal ook worden gebruikt om werkplekken te reserveren. Voor beide locaties wordt het bezetting- en benuttingsysteem gerealiseerd. Een kiosk bij binnenkomst van het gebouw zal studenten direct inzicht geven in beschikbare of bezette ruimten. Via de kiosk zal ook gereserveerd kunnen worden.

De oplossing zal voortdurend meten en monitoren. De data zal voortdurend worden geanalyseerd met als doel tot optimalisatie van roostering en gebouwbenutting te komen. Real-time dashboard zorgen voor een optimaal inzicht in bezetting en benutting van ruimten.

De gegevens worden zodanig verzameld dat het onderwijs hierbij niet wordt verstoord. Het dashboard is modulair, geeft inzicht in het huidige en historische gebruik (bezetting en benutting), kan door gebruik van een roostervergelijkingsmodule inzicht geven in
geplande roostergegevens tegenover werkelijk gebruik en kan geroosterde lokalen voor lessen vrijgeven in het geval van een no-show.

De oplossing zal bijdragen aan de vindbaarheid van (vrije) ruimten, lokalen en studentwerkplekken binnen beide locaties. Ook
geeft het studenten en medewerkers meer inzicht in het gebruik van de ruimten. De oplossing is een basis voor beeldvorming van het gedrag / gebruik van studenten ten opzichte van de ruimten en studentwerkplekken. Op basis van analyses van dit gebruik en eventuele voorkeuren voor bepaalde type ruimten of studentwerkplekken kunnen aanpassingen aan het gebouw worden doorgevoerd.

Ook interessant voor u

 • ZiZO, een succesvol demonstratieproject

  ZiZO, een succesvol demonstratieproject

  Het consortium SWYCS, SVRZ en Vilans heeft demonstratie project Zeeuws initiatief Zorg (ZiZO) succesvol afgerond.

  Provincie Zeeland ondersteunde dit project met haar subsidie 'Zeeland in stroomversnelling'

 • UvA kiest voor de IoT oplossingen van SWYCS

  UvA kiest voor de IoT oplossingen van SWYCS

  Universiteit van Amsterdam kiest voor de oplossing van de samenwerking tussen Planon en SWYCS. De bezettingsgraadmonitoring en reserveringen van vergaderruimten zal via deze oplossing verlopen.